Future food

Innovations, morals & politics

La journée d'étude, organisée par Tristan Fournier, aura lieu le 15 novembre 2019 à l'EHESS, 54 boulevard Raspail, Paris 6ème.

 

Programme

9h30-12h

The future of food and nutrition: a critical dialogue

  • Gyorgy Scrinis (University of Melbourne, Australia)
  • Jean-Pierre Poulain (University of Toulouse, France)

 

13h30-16h

Agro-food industry and the shift to ‘alimentation’

  • Chelsie Yount André (Cirad-Moisa, Montpellier, France)

 

From ‘de-animalisation’ to in vitro meat, the future of proteins

  • Estelle Fourat (CNRS-Iris, Paris, France)
  • Olivier Lepiller (Cirad-Moisa, Montpellier, France)

 

Smartfood revolution? The complex promise of meal replacement

  • Tristan Fournier (CNRS-Iris, Paris, France)
  • Sébastien Dalgalarrondo (CNRS-Iris, Paris, France)
Sociologie et sciences politiques Alimentation

Informations pratiques

Date(s)
  • Vendredi 15 novembre 2019 - 09:30 - 16:00
Lieu(x)
  • EHESS (salles BS1-28 / BS1-05) - 54 boulevard Raspail 75006 Paris
Contact(s)
  • tristan.fournier@ehess.fr
  • iris@ehess.fr
À consulter